Namíbia

 

 

NAMÍBIA

 

Szerettel várjuk Önt Namíbiában az első afrikavadászok paradicsomában.

Hét területen kínálunk minden vadász számára álmai megvalósításához jól szervezett színvonalas vadászatokat ebben a vadban gazdag országban.

A Magyarországnál 8,5-er nagyobb ország 823 144 négyzetkilométerévelnem csak a vadászoknak, hanem a családi programokon résztvevőknek is felejthetetlen élményt nyújt. A repülő az ország fővárosától Windhuek-tól 47 km-re landol. A főváros 1720 m tengerszintfeletti magasságban, festői hegyekkel körülvéve várja az ide érkező látogatókat. A beutazáshoz vízumra van szükség, amit a Bécsi vagy Berlini nagykövetségen lehet intézni. Kérésre irdánk intézi.

 

 

Tudnivalók: Egyénre szabott ajánlatainkat kérje irodánktól.

 

Vadászati idények:

Namíbiában a vadászati szezon február 01.-től november 30.-ig tart. Vadászati szempontból ajánlott az áprilistól novemberig terjedő időszak. A februári és márciusi gazdag vegetáció nagymértékben nehezíti a vadászatot.

 

Klíma: Igazi félsivatagi éghajlat uralkodik az országban. A meleg nappalok és hűvös éjszakák a jellemzők. Éjszaka és hajnalban gyakran fagypont alá sűllyedhet a hőmérő higanyszála.

 

 

 

Védőoltások :  Védőoltások nem szükségesek, de a tetanusz védettségét nézesse meg, mert ez mindenképp ajánlott. Egészségügyi problémáit kérem előre közölje vadászatszervezőjével, és gyógyszereit ne feledje becsomagolni.

 

Vadászati módok:Elsősorban a sportos vadászatot preferáljuk, ezért lehetőleg a cserkeléses és a jó kilátást biztosító lesvadászatokat ajánljuk. Az ijász vendégeink részére jól elkészített lessátrak állnak rendelkezésre, de a cserkeléses vadászatra is lehetőség van.

 

Ruházat:  A repüléshez a hosszú út miatt mindenképpen egy laza, de kényelmes öltözéket válasszunk. A vadászathoz egy könyű és kényelmes zárt cipőt, vagy bakancsot, és erős nyárias vadászruhát javslunk. A hűvös hajnalok és esték miatt egy pulóver és egy mellény mindenképp legyen a csomagunkban.

A farmokon naponta mosnak, ezért elegendő egy váltás vadászruházat.

Fontos egy széles karimájú kalap és napszemüveg, ami része legyen a vadászfelszereláésünknek. A farmokon töltendő pihenésünkhöz fürdőruhát és napolajat is csomagoljunk.

 

Szállás és ellátás: A farmokon európai színvonalú WC-vel, tusolóval és elektromos árammal ellátott kényelmes szobák fogadják a vendégeinket.

Bőséges , választékos és izletes vendéglátásra kell számítani , napi háromszori étkezéssel. Hűtött alkoholmentes italok korlátlanul állnak a vendégek rendelkezésére.  Étkezési problémákkal küzdők, vagy vegetáriánusok igényeiket előre jeélezzék.

Figyelem: Az alkoholos italok külön fizetendőek, ezért javasoljuk, hogy megérkezéskor az árakat tisztázza.

 

Fegyverbevitel:  Ajánlott saját megszokott fegyverét magával vinni. A fegyverbeviteli engedélyt Windhoek-i reptéren a helyi hatóság adja ki. Természetesen van lehetőség fegyvert bérelni napi díj ellenáében.

Ajánlott kaliberek: Az alsó határ a 7 x 64, 308 Win, és a 30 - 06 -os.

A legkedveltebb afrika kaliberek a 300 Win.magn, 8 x 68s, 7mm Rem.magn és a hasonló alacsony röppályályú és erősebb kaliberek. Az értékes fegyverek szállításához mindenképp javsolt egy jó minőeégű fegyverkoffer.

 

Vadászat:

Lehetőség van:

- 1 / 1 -es ( egy vadászt egy hivatásos vadász kísér )

- 2 / 1 -es ( két vadászt egy hivatásos vadász kísér )

Mivel a vadak jellemzően nappal aktívak, ezért a vadászat napkeltétől napnyugtáig tart.

 

Területek:  SWAKOPTAL


Öt teljes generáció óta egyedül álló élményt nyújtanak vendégeink számára Afrikában. Családi tradíciók, és bőséges tapasztalatok garantálják, a 100 %-os szafarit. Nálunk 29 vadfajra 245.000 ha-n lehet vadászni, hat vadászterületen, ahol sokszínű és gazdag vadállomány várja a vendégeket.

Nagy hangsúlyt fektetünk az etikus vadászatra. Vadászbarátságok, az érintetlen természetben szerzett vadászélmények és a kíváló trófeák állnak az előtérben. Az autóból történő , és kerítésen belüli vadászatokat nem ajánljuk.

A cserkelést és a kilátásban gazdag lesevadászatokat helyezzük előtérbe.

A több évtizedes szelektív vadászat eredménye a területeinken élő kítűnő minőségű és mennyiségű vadállomány.

A farm 90 km-re van északra Windhoek-tól a SWAKOPTAL völgy közepén, egy kiszáradt folyó mellett fekszik. A 130.000 ha -os Swakoptal völgyben lévő táj védett terület. Nyílt füves szavannákból, folyóvölgyekből, sűrű bokros vidékeken keresztűl egészen a sziklás hegyoldalakig húzódik. A terület vizben gazdag sokszínű táj. Ez az oka annak, hogy a Swakoptal völgye Namíbia vadban és vadfajokban egyik leggazdagabb vidékei közé tartozik.

  • I. számú vadászterület: SWAKOPTAL völgy. 130.000 ha -os területű sok vízfolyással, hegyekkel és füves szavannákkal tűzdelt terület. A területen jellemzően elejthető vadak:Oryx, nagykudu, varacskos disznó, hartebeest, impala, blesbock, zebra, csíkos és fehérfarkú gnúk, duiker, steinbock, eland, springbock, leopárd, karakal, zsiráf, stb. lőhető.
  • II. számú területünk: OMATAKO terület 19.000 han terül el az Omatako hegyeinek árnyékában végtelennek tűnő füves szavannákkal. Ez a terület hires kimagasló mennyiségű és minőségű vadállományáráról.
  • III: terület: OVITA farm, a Swakoptal völgytől 120 km-re található 13000 ha-os terület. Itt springbockot, oryx, varacskos disznó, fehérfarkú és csíkos gnúk, kudu, impala, vizibak, Roan és Seable, klippspringer, síkvidéki és hegyi zebra is lőhető.
  • IV. területünk: Az ACHALM vadászfarm. Ez a terület 360 km-re a központi területtől az Elefánthegy lábánál fekszik. A vadászélmények csúcspontja a sűrű bozóton keresztűl a nyomkeresővel követni egy öreg eland bika nyomait. A 30 m-s látótávolságban történő vadászat a vadásznak minden tudását megköveteli. A területen : eland, zebra, impala, vizibak, kudu, zsiráf, varacskos disznó, leopárd, oryx, Dik-Dik, steibock, és duiketr lőhetőek.
  • V. területünk: A központi területtől 230 km-re délre található ez a 85.000 ha-n elterülő sivatagos terület. Ez a terület híres az egy méteres hosszt is meghaladó oryx állományáról.
  • vI. terület: A DORKA farm 10.000 ha-n terül el, aminek 50%-a be van kerítve. Itt minden vad meglőhető, ami egy első afrikavadász palettáján szerepelhet.

A reptéri és a területek közötti transzfert max. 10 fős klimatizált mikróbuszokkal történik.

 

Szállás és ellátás:  A farmokon a szállás, ellátáskítűnő, amiért több alkalommal is kitüntették a farmot. Markus, Alexander, és Werner négygenerációs hivatásos vadászok. Itt nőttek fel a farmon, és gyermek koruk óta itt vadásznak és vadásztatnak.

 

Egy másik kíváló partnerünk, akivel már hat éve vadásztatunk Namíbiában: Windhoek-től 270 km-re fekszik Omaruru és Otjiwarongó között a tengerszint felett 1600 m -magasan, és 65.000 ha -n terül el.A terület egy bozótos szavanna kis hegyekkel, gránitkupolákkal, száraz folyómedrekkel, kisebb vizekkel, és helyenként sűrű bozótosokkal tarkítva. A vadászterületen csak 2003 óta folytatnak vadászatot, és nincs körbekerítve. Ezért a vad kizárólag csak a természetes környezetében él , és a vadászata is természetes közegében zajlik. A területen csak az őshonos vadak találhatóak meg, viszont a trófeák kimagasló minőségűek. Nagyon sok a varacskos disznó a területen, valamint a nagykudu és az oryx állománya is kimagasló.

Lőhető továbbá zebra, gnúk, bleszbock, impala, zsiráf, leopárd, gepárd, eland, blesbock, és hartebeeszt.

 

Az elszállásolás 5 komfortos kétágyas szbában történik. Az estéket közösségi hangulatban a szabd tűznél élvezheti a helyi vendégszeretet. A pihenéshez egy medence is a vendégek rendelkezésére áll. Jöjjön és próbálja ki, hogy milyen a hagyományos afrikai élet.

 


 

Személyre szabott AJÁNLATAINKAT kérje irodánktól!