Dél-Afrika

Szeretettel várjuk Önt Dél-Afrikában, kíválóan szervezett vadász és fotószafarikra.

 

A valamikori német telepesek ötödik generációja él már itt. A német vendégszeretet és gondoskodás minden farmon érezhető.

A vadászat szerelmeseinek többféle lehetőséget kínálunk hobbijuk kiélésére, de a velük érkező nem vadászoknak is egész évben változatos turista utakat biztosítunk.

Az is megoldható, hogy külön kívánságra állítunk össze kiránduló programokat, ahol garantáljuk a családias légkört és a felejthetetlen élményeket. Dél-Afrikában egy tradicionális vadászcsaláddal hat területen, mintegy 147.000 ha-on több mint 70 vadfajra kínálunk felejthetetlen vadászélményeket ezeken a vadban gazdag vadászterületeken.

 

A: Zululand   


B: Nord-Natal


C: Mpumalanga / Krűger
D: Limpopo


E: Nordprovinz / Thabazimbi /Nord West
F: Free Statte

Dél Afrikai vadászat Dél Afrikai vadászat

 

Fedezze fel ezt a szép országot szakavatott vezetőkkel, messze távol a tömegturistáktól!

 

SZÁLLÁS:
A turistaprogramokon ill. a vadászterületeken különböző, - az egyszerűtől a luxus kategóriájúig- szállás lehetőségek állnak vendégeink rendelkezésére. A szállások afrikai stílusú bútorokkal vannak berendezve, mindegyikben modern fürdőszoba felszerelés, 220 V-s áram van. Természetesen lehetőség van arra, hogy akár hosszabb időt is eltöltsenek a farmon.

 

OLTÁSOK, Egészségügy:
Teljes-körű egészségügyi ellátás van Dél-Afrikában, orvosok, kórházak. A szükséges oltások miatt kérjük utazás előtt keresse fel háziorvosát., kérje utazásszervezője tanácsait.

Dél-Afrika mentes a maláriától!

KLÍMA és IDŐPONTOK:
Egész évben utazhatnak Dél-Afrikába! Területektől függően alakul a hőmérséklet, 23-35 0C.
A téli időszakban a napi hőmérséklet 15-23 0C, éjszaka 0 0C-ra is lehűl a levegő.

FIZETÉSI   FELTÉTELEK:
Előlegként a szafari 50%-t kell befizetni.
Fizetéskor elfogadott az utazási csekk és készpénz.

VISSZAMONDÁS:
A szervezési díj nem kerül visszafizetésre!

FIGYELEM-FIGYELEM!

  • Decembert és januárt kivéve egész évben lehet vadászni.
  • A megsebzett és nem megtalált vad elejtettnek számít.
  • Az utazási idő ill. nap a területek között szafari napnak számít.Az alkoholos italok külön fizetendők.
  • Mindenki a saját felelősségére vadászik!

 

Vadászterület : Zululand    A

     

Dél Afrikai vadászat

 

A Zuluk (ez egy hegyi törzs) a Zulu-vidéket mennyei birodalomnak nevezik. Felszínét tekintve nagyon változatos, és egész Dél- Afrika vadfajokban leggazdagabb vidéke.
A Zulu- vidék arról is híres, hogy itt található a legnagyobb orrszarvú populáció.
Erről a vidékről származnak Dél-Afrika legnagyobb nyala , bozóti bak,trófeái, és a ritka Natal rot duiker is itt található.


 

Táborok:  
 
Dél Afrikai vadászat

 

Táboraink a buja Natal bozótosaiban fekszenek. Kényelmesek, biztonságosak, és mindennel fel vannak szerelve, amire a vadásznak szüksége lehet. Minden vadász álmai teljesülhetnek itt. Egy hosszú vadászat után a tábortűznél az élményeket megosztani, kikapcsolódni az éjszaka hangjait hallgatva. Igazi álomvilág.

Terület fekvése: Ez a terület a festői Jozini tó közelében található. Pongola és Mkuze falvai között. Háromórányira észak Durbántól a Kwazulu- Natal tartományban.

 

 

Vadászidény:

Dél Afrikai vadászat


Februártól novemberig tart. A kapitális nyalára, bozóti bakra, rot duiker-re a téli hónapokban könnyebb vadászni (júniustól-októberig).

 

Vadászat Nord-Natal-ban
  terület: B


Ezen a területen a festői hegyek, a meredek sziklák, a helyenként fával benőtt hegyoldalak, a folyók és a nyílt rétek ideális otthont nyújtanak a különböző vadfajok számára. mint pl: nyala, nagykudu, haartebeest, csíkos és fehérfarkú gnú, blessbock, bergriedbock, springböcke és mások….
A telepített erdei fenyő és eukaliptuszerdők, valamint a mellettük elterülő kukorica ültetvények ideális élőhelyek, és izgalmas vadászatok színhelyei a bozóti és varacskos disznó vadászatának.

 

TÁBOR:


 


Az észak –Natal –beli tábor hátterében a fenséges Makateeskop hegy húzódik, amelyet pompás erdei fenyő és eukaliptusz ültetvények borítanak.                 Ez a tábor a kiindulópontja a vadászatoknak, és innét indulva lehetőséget nyújt bejárni Észak- Natal vidékét. Élvezze a minden igényt kielégítő barátságos szállásunkat, ahol fürdőszobás hálószobák, kényelmes nappali és egy étkező található. Nagy hangsúlyt fektetünk a belsőséges légkörre. A vadászat, a trófeák minősége, az itt lakók, a szállás és ellátás minősége egyedülálló felejthetetlen élményt nyújtanak.   


Terület:

 

 Ez a terület  az 1879-es világszerte ismert csata helyén van, Anglo Boer és Zulus között. A neve Kwazulu Natalbeli  Isandlavane. Mivel két falu  - Vryheid( 40 Km ) és Paulpietersburg (17 Km )között fekszik. Itt lehetőség van vásárlásra.
Durbántól vagy Johannesburg-tól is négy órányira fekszik.

Vadászidény:


 

Februártól-novemberig tart. Az egész szezonban jól lehet vadászni a             terület adottsága miatt.


 

Vadászterület: Mpumalanga  C

 

 

Dombok magas hegyek, meredek hegyoldalak, a Pongola folyó partján édestövises földekkel, és sűrű erdőkkel benőtten mindez tipikusan jellemzi a tájat ezen a vadászterületen. Ez a terület az Észak – Natal füves vidéke, és a Zulu vidék buja bozótosa között fekszik. Sokszínűsége miatt a különféle vadfajok sokaságát találjuk a területen. Mint pl: vízibak, kudu, oryx, varacskos és bozóti disznó, lechwe, eland, riedbock, zebra, stb….

Táborok:

 

A nagyon kellemes vadászház a terület egyik hegyén található,   ahonnét lélegzetelállító kilátás nyílik a területre, ami Önt is biztosan megragadja majd.
Terület fekvése:
Johannesburg-tól és Durban- tól mintegy négyórányira fekszik. A falvak, Dörfen (90 Km ) és PietRetief (49 Km ) között található  Mpumalanga tartományban.

 

Vadászidény:


Februártól–novemberig tart. A vadászati szezon teljes ideje alatt vadászhat olyan vadakra, mint a vízibak, oryx, kudu, lechwe, oribi, varacskos és bozóti disznó, zebra, impala, csíkos gnú stb…


A kapitális nyala, vízibak és kudu vadászatát a téli hónapokban ajánljuk (júniustól-októberig ), mert olyankor a fák elvesztik a lombjukat, és könnyebb a vadat észrevenni.

 

Vadászterület: Limpopo   D.


Ez a fantasztikus terület Limpopo Provinceben található, Johannesburgtól északra. A legközelebbi repülőtér Johannesburg +/- 350 km
Növényzete: akáciás ligetek, füves szavannák, bozótosok.
Lőhető vadfajok sable, roan, tsesebe – az árjegyzékben a D oszlop.

Táborok:

 

A nagyon kellemes vadászház a terület egyik hegyén található,   ahonnét lélegzetelállító kilátás nyílik a területre, ami Önt is biztosan megragadja majd.
Terület fekvése:
A területre jellemző bozóterdők fantasztikus cserkelő vadászatok színhelyei. Igazi élményt jelent, hogy a vadász minden pillanatban valami újat láthat, és különböző ritka vadakkal is váratlan találkozásokat élhet át.

Vadászidény:


Februártól–novemberig tart. A vadászati szezon teljes ideje alatt vadászhat olyan vadakra, mint a Seable, Roan, Tsesebe, vizibak, limpopo bushbock, és egyéb különlegességek


A kapitális nyala , vízibak és kudu vadászatát a téli hónapokban ajánljuk  (júniustól-októberig ), mert olyankor a fák elvesztik a lombjukat, és könnyebb a vadat észrevenni.

 

Vadászterület: Nordprovinz/  Thabazimbi E


Első látásra ez a táj egy széles végeláthatatlan területnek tűnik, egy olyan tájnak, amely Afrika forró napsütésében szinte szétolvad.
A hatalmas és igazi afrikai bozótost, a végtelennek és fáradhatatlannak tűnő Limpopo folyót mind itt láthatjuk és érezhetjük Dél-Afrika északi területén (Thabazimbi-ben). Noha állattenyésztés és mezőgazdasági termelést is folytatnak, sok a vad.

 

A szigorú természetvédelem, a vadállomány és a táj gondos védelme sok-sok éven át gondoskodott arról, hogy megmaradhasson a vad e sokfélesége. Különösen az erdei antilop és varacskos disznó van bőven, ezek, és a többi vadfaj között kitűnő trófeákat lehet találni.


Tábor:


A mi vidéki házaink célszerűek és otthonosak, mindegyik saját fürdőszobával. Esténként megcsodálhatják az erkélyről a lélegzetelállító afrikai naplementét, vagy vehetnek egy hűsítő fürdőt a medencében.

Fekvése:

Johannesburgtól négyórányira található, Ellisrastól északra, a Bocvanai határnál a Limpopo folyónál.


Vadászidény:Februártól-novemberig tart. A teljes vadászidény alatt az északi tartományban lehet vadászni. Mi elsősorban a téli hónapokat (júniustól-októberig) ajánljuk. Ebben az időben a fák elvesztik lombkoronájukat, így a vadakat könnyebb észrevenni a sűrű bozótosban. A téli hónapok különösen alkalmasak a varacskos disznó vadászatára, mert sok vízfelület kiszárad, és a disznók a meglévő vizekre koncentrálódnak. Ebben az időben kiváló trófeára számíthatnak.

 

Redukciós vadászati lehetőség

 

Különlegesen kedvező,  olcsó vadászati lehetőséget biztosítunk vendégeinknek több vadfajra is.
Ezen egyedek nagyon öreg, sérült, vagy olyan egyedek, amik nem tudják elérni az érmes trófea határát, vagy egy bizonyos területen az állományuk meghaladja az eltartóképesség határait.
Ezekre a vadászatokra lehet előre meghatározott csomagokat kérni, vagy vadászatszervezője segítségével egyénileg is  összeállíthatóak.

 

Fegyver:


Az afrikai vadak vadászatához (antilopok) leginkább az alábbi kalibereket ajánljuk: 7 mm Rem.Magn, 30,-06, 300 Win. Magn, 8 x 68 ,-  
Lövedékek: Az antilop félék vadászatához expanzív lőszert ajánlunk.

A nagyvadak elejtésére a minimum kaliber a.375H&H.
Bivalyra vadászni ettől kisebb kaliberrel pl: 300Win.Mag. nem lehet.

Turista programok és fotószafarik

A különböző területekre jól összeállított csomagos programokat kínálunk vendégeinknek.

Természetesen egyedi igények alapján is összeállítjuk fotószafariját, vagy turista programját.

Ezen programok szakszerű összeállításához, és lebonyolításához Rémó Engelbrecht személyében vizsgával rendelkező rutinos kísérőt biztosítunk.

Az egyéni igényeken kívül ezeket az igényesen összeállított csomagokat ajánljuk:

 

Kap régióban Panorama   Zululand  Kapstadt + Weingüter
hajózás Knysna Blyde River kanyon Hluluve-Imfolozi Park Kapstadti botanikus kert
Tsitsikamma park Kapama Cheetah project Shakalandi kultúra városa   Boulders Pingvin
Addo Park Krüger Park hajózás –St.Lucia Stucc Farm
Botanikuskert Kapstadt „nagy ötök“ cserkelés Cape Vidal Kap Spitze
Boulders Pinguine vízesések Krokodil+kígyó-park KWW szőlőskert
Struccfarm Voortrekker múzeum 1x ebéd Szőlőskert megtekintése
Cango Caves hajózás Zulu táncok V&A vízesés
Kap Spitze   Zulu programok  
KWV Weingut      
Schotia cserkelés      
1x vacsora      
borászat      Afrikai vadászképeim - galéria

 

Személyre szabott AJÁNLATAINKAT kérje irodánktól!