Grönland

PÉZSMATULOK VADÁSZAT GRÖNLANDON

 

 

 

Ennek a csodálatos vadászatnak kétféle módját tudjuk vendégeinknek ajánlani. Elsőként a:
KUTYASZÁNOS PÉZSMATULOK VADÁSZATOT március 19-április 04. közötti időszakban maximum 6 fős csoportok részvételével   

A repülőtér a sziget nyugati oldalán, az Északi sarkkörtől 100 km-re található.

Programleírás:
A vadászok Koppenhágából repülnek Grönlandra (megközelítőleg 4,5 óra), ahol Kangerlussuaq-i reptéren (Söndre Strömfjord) várják őket.
Szállítás a területre terepjáróval, ill kutyaszánnal történik. Az időjárás – és hóviszonyok figyelembevételével az utazás a reptérről a vadászterületre körülbelül 4-5 óra.
Szállás izolált és fűtött sátrakban van. Egy közel 3x5m nagyságú sátorban 4 vadász van, akik matracos tábori ágyon alszanak.  2002 óta egy körülbelül 5x10m nagyságú vadászkunyhó áll a vadászok rendelkezésére, ahol konyha és nappali található. 2009-ben építettek egy új kunyhót, és a sátrak helyett lehet ezt választani.

egyik szánhúzó kutyaA vadászat kutyaszánnal történik, ezért nem megerőltető. A hőmérséklet -15°C és -25°C között van. Nagyon jó pehelytollból készült hálózsákot és meleg ruhát kell magával hoznia.
A márciusi hőmérséklet Kangerlussuaq-ban  -13°C és -21°C között van. Előfordul hidegebb hőmérséklet, de nem az nem általános. Előfordul, mint  `97 téli vadászatkor, hogy melegebb van, mint -10°C. A 2002 téli vadászatkor többször -40°C alatti hőmérsékletet mértek.
Vadállomány Grönladon kiváló. Kangerlussuaq területen az állományt több mint 5000 db-ra becsülik. A vadak teljesen lakatlan területen élnek szabadban.
Ha több időnk van, kirándulást is tervezhetünk a belső országba.

Hozzon magával nagyon meleg ruhát és egy nagyon jó hálózsákot. Éjszakánként a sátrakat fűtik, de nem olyan meleg, mint otthon. Öltözzön rétegesen! Meleg alsónadrág, aztán egy bundanadrág és végül pl. egy vastag lódennadrág Gore-Tex-el. 2 vagy 3 réteg a kabát alatt is jobb, mint egy vastag pulóver, amiben az ember alig tud mozogni.
Kangerlussuaq-ban lehetőség van a vadászat ideje alatt fókabőrből készült ruhát bérelni. A speciális polárcsizma 10 Euro-ba kerül naponta, míg a ruházat (nadrág, anorák, kesztyű és sapka) 30 vagy 35 Euro-ba kerül a teljes felszerelés. Javasolom, hogy az ajánlatot használják ki.  A hosszú szánkózás alatt a szembeszél és a mozgáshiánya miatt nagyon hideget érez az ember, ami nagyon kellemetlen. Minden 1-2 órában a kutyáknak szükségük van pihenőre, és ekkor lehet teát, kávét főzni és egy kicsit mozogni.

Figyelem: Túlsúlyos és 1,90 m magas embereknek időben kell ruhát foglalni!
Ezért időben kell jelentkezni!
Továbbá javasolom, hogy egy sisakot és egy vastag, kényelmes kesztyűt hozzanak magukkal. Indulás előtt tegye hígítóba rövid időre a fegyvere zárdugattyúját, így biztos lehet benne, hogy a „megszorult gyújtószeggel” nem lesz gondja.
Reggel kb. 7 órakor kelünk fel. Ezután egy kiadós reggeli következik. Általában egész nap kutyaszánnal vagyunk úton. Útközben forró kávé és tea van keksszel. Aki napközben többet akar enni, a reggelinél készítsen magának szendvicset. Vadászat végén, este ismét meleg és kiadós étkezés van.
6 óra körül világos van, és márciusban kb 19 óráig van világos. Kis zseblámpa pótelemmel a csomag tartozéka kell legyen. Hozzon elég memóriakártyát/filmet a fényképezőgépéhez, és ügyeljen rá, hogy az elemek, vagy akkumlátorok rendben feltöltöttek legyenek. Gyakran előfordul, hogy a régi elem otthon a meleg szobában még működik, de ez a kint uralkodó hidegben már nem elég.  Ami még a csomaghoz tartozik: magas faktorszámú naptej, ajakzsír, melegítő zacskó vagy „zsebkályha” elegendő anyaggal.

Aki szerencsés, sarki rókát és hófajdot is lőhet.

a tábor

Személyre szabott AJÁNLATAINKAT kérje irodánktól!