Spanyolország

A spanyol királyság Európa D-NY-i részén, az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger között, az Ibériai félszigeten fekszik. A félsziget 4/5-ét foglalja el. A Kanári-szigetek és Baleár-szigetek (Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera, Cabrera) is spanyol fennhatóság alá tartoznak. Spanyolországnak 50 tartománya van, amelyek jelentős önállósággal rendelkeznek.

Határos: Franciaországgal, Portugáliával, (Gibraltári-szoroson keresztül) Marokkóval.

Terület: 504.782 km2 (a Kanári-szigetekkel és a Baleár-szigetekkel együtt), melyből a félsziget 490.774 km2
Népesség: 40 341 462 fő
Népsűrűség: 79 fő/km2

 
Éghajlat: Az ország a mérsékelt égövi zónában fekszik, éghajlata mediterrán, az ország belsejében a főváros, Madrid környékén mediterrán-kontinentális. Az ország éghajlatában jelentős különbségek tapasztalhatók az ország hegyvidékein, a tengerparton és az ország belsejében. A tengerparti régiókban kevésbé szélsőséges az időjárás, míg az Atlanti-óceán által határolt területek csapadékosabbak. Madridban a júliusi átlaghőmérséklet 30 Celsius fok, februárban 8 Celsius fok.
 
Idő: Greenwich-i idő + 1 óra télen, Greenwich-i idő + 2 óra nyáron
 
Fizetőeszköz: 2002. január 1. óta Euró, 1 Euró = 166,386 peseta
 
 
   
   
 
 
Nyelv: Kasztíliai a hivatalos spanyol nyelv. Egyes autonóm közösségekben, mint Katalónia, Galícia, Valencia, Baszkföld, a lakosság nagy része a helyi nyelveket is beszéli, amelyek ezeken a területeken hivatalosnak számítanak, és jelentősen különböznek a kasztíliai spanyoltól.
 
Vallás: Az ország 95%-a római katolikus vallású.

Személyre szabott AJÁNLATAINKAT kérje irodánktól!