Vadkacsa

Az új vadászati törvény értelmében szeptember 1-jétől január 31-ig lőhető MAGYARORSZÁGON

 

A nevelt kacsákat is általában ettől az időponttól kezdjük vadászni, noha rájuk semmilyen tilalmi időszak, korlátozás nem vonatkozik, egész évben vadászhatók.

 

A különböző kacsafajták és a gerlék (balkáni gerle augusztus 15. - február 28.) vadászatának kombinálhatósága miatt sok külföldi vadász érkezik hazánkba, hogy szenvedélyének hódoljon.

 

A napi vadászat a következők szerint zajlik: a hajnali kacsavadászat után rögtön kezdődik a gerlehúzás, ez mindig rövidebb ideig tart, hiszen ilyenkor kevesebb gerle repked az érett napraforgótáblák felett, mint délután. A vadászat után lehetőség van egy kiadós reggelire, valamint pár órás sziesztára, majd a kora délutáni órákban ismét indulhat az ember a napraforgótáblákra. Ekkorra már jóval több gerle érkezik meg, mint reggel, s így sokkal nagyobb teríték várható a délutáni vadászat végére. Ahogy befejeződik a balkáni gerlék vadászata, megkezdődik az esti kacsahúzás a tavakon, ami sötétedésig tart. A két vadfaj kombinált vadászata egész napos és változatos élményt nyújt a sörétlövők szerelmeseinek.

 

    

          Reggeli teríték