Beceite ibex

VADÁSZAT SPANYOLORSZÁGBAN


A vadászatokat november 01 és február 15. között rendezzük.

Spanyolországban négy ibex alfaj él. A Beceite ibex a négy alfaj közül a legnagyobb méretű szarvakkal és testmérettel rendelkezik.

Szarvalakulása annyiban tér el a Gredos ibexétől, hogy nem fordulnak be a szarvvégek 180 fokkal.

 

 

 

 

Élőhelye:

A beceite kőszáli kecske nevéből adódóan Spanyolország ÉK -i részén a Beceite hegységben, valamint a Tortosai hegységben elterjedt.

 

 

Klimatikus viszonyok:

 Április - szeptember   :         20 C - 30 C

 Október - November   :         10 C - 20 C

 December - Jaqnuár    :           0 C - 15 C

 

Elérhető méretei:

Átlagosan 200 - 224 CIC pont körüli nagyság ami leginkább realizálható a területünkön. Ez kb: 55 - 75 cm szarvhosszúságot jelent, ami e vadfajnál már gyönyörű trófeának számít. Természetesen előre egyeztetett igény alapján nagy eséllyel vadászunk 80 cm -t meghaladó öreg és kapitális trófeákra is.

 

Vadászat:

Minden vadászt kondíciójának és felkészültségének megfelelő nehézségű területre tudunk beosztani, ezért nem kíván különösen nagy kondíciót a vadászata. A gyengébb kondíciójú vendégek terepjáróval a hegyi utakon barkácsolás, majd a vad megpillantása után cserkeléses formában vadásznak, ahol ajánlatos egy jó hegyi bakancs a bokák védelme érdekében. Természetesen sportos hegyi vadászatról van szó, és ezt nem szabad elfelejteni annak ellenére, hogy kíváló vadászkísérőkkel rendelkezünk, akik mindent megtesznek vendégeink sikere érdekében.

 

 

 

Program:

1. nap: Indulás Budapestről, vagy Bécsből közvetlen járattal Barcelónába.

Érkezéskor a reptéren kinti partnerünk már várja vendégeinket. A belépéshez szükséges papírok elintézése után légkondícionált mikróbusszal utazás a vadászterületre. Vendégeink igénye szerint útközben többnyire megállunk egy helyi ételbárban, ahol elsőként izlelhetjük meg a kitűnő Spanyol konyha specialitásait. A vadásztáborba megérkazvén elfoglaljuk a szállást, és kiadós vacsora után egy jó helyi vörösbor társaságában elbeszélgetünk a hangulatos vadászházban, majd mindenki álomra hajthatja fejét.

2. - 3. - 4. nap:   Vadászat 4 WD terepjárókkal, és főleg cserkelés.

A vadászat mindig 1 / 1 formában történik.

5. nap:  Reggeli,  elszámolás a területen majd hazautazás, vagy előre egyeztett igény alapján túrista programot szervezünk.

 

 

Igény esetén kiemelt szállást is biztosítunk felár ellenében.

A vadászatokat többnyire csomagárban ajánljuk ki, hogy a vendégeket a költségeket tekintve ne érje meglepetés.

Éremhatárak:

A pontozás kiszámítása a hossz, a vastagság, terpesztés és a kor függvényében tevődik össze.

 

   pont érték  megközelítőleg cm-ben
 bronz érem  205 - 214  65 - 71 cm
 ezüst érem  215 - 224  72 - 76 cm
 arany érem  225 - 239  77 - 82 cm
 szuper aranyérem  240 - felett  83 cm feletti

 

 

Az áhított trófák elejtése után van lehetőség nőstény kecskék elejtésére , vagy a vadászat kombinálható sörényes juh vadászatával. A vadászterülettől mintegy két és félórás autózás után érhető el a terület, ahol nagy biztonsággal ejthetőek el a kívánt trófeák.

Az elmúlt hat évben 100 % -s sikerrel tértek haza vendégeink.

Igény esetén az iroda részéről kíséretet biztosítunk vendégeinknek.

Személyre szabott AJÁNLATAINKAT kérje irodánktól!