Pézsmatulok és karibu

Augusztus 18-30. közötti kombinált

PÉZSMATULOK és KARIBU VADÁSZAT

 

A márciusi vadászatokkal megeggyezőleg a vadászok Kopenhágából repülnek Grönlandra (~4,5 óra), ahol a Kangerlussuaq reptéren (korábban Söndre Strömfjord) várják. Itt lehet utoljára vásásrolni. Ezután következik a transzfer a táborba. Az út csónakkal a táborig kb 1 óra. Ez közvetlenül a Fjord partján van.
A vadászok épített házban, 1-2 ágyas szobákban laknak. Hálózsákot hozzon magával, ha nem, lehet ágyneműt bérelni 50,-EUR/fő áron! Gyakran fúj a szél, nappali hőmérséklet kb. 10°C - 15°C között van. Éjjel leesik 0°C köré.

A nyári vadászat időpontja:
„C1” vadászat: augusztus 18-23.  (szabad helyek után érdeklődjön vadászatszervezőjénél)
„C2” vadászat: augusztus 22-26.  (szabad helyek után érdeklődjön vadászatszervezőjénél)
„C3” vadászat: augusztus 25-30.  (szabad helyek után érdeklődjön vadászatszervezőjénél)

ÁR: Kérje személyreszabott ajánlatainkat.

Kombinált vadászat
2007 nyarától együtt vadászható a tulok karibuval. A vadászat azon a területen folyik, ahol csak télen szoktunk vadászni. várhatóan 5 időpontot terveztünk.
A nyári vadászatokon maximum 7 vadász mehet egy időpontban, még esetleg kísérők.

A nyári vadászat gyalog és csónakkal bonyolódik. A fjord déli partja mentén hajózva keressük a tulkokat, ahol megtaláljuk őket kiköt a csónak és indul a gyalogos vadászat. A terület dimbes-dombos, viszonylag vizenyős. Az idősebb, ill. rosszabb kondícióvak rendelkező vadászok is eredményesen tudnak vadászni.
Az állomány nagyon jó, amit megközelítőleg 5000 db-ra becsülnek. Eddig 100%-os az eredményessége a vadászainknak. A fjordban lazacok és tőkehalak élnek, a patakokban nagyon jó eséllyel lehet pisztrángra horgászni.
A nap reggel 6 és 7 óra között indul egy igen gazdag reggelivel, ami a vadászat végéig kell, hogy elegendő legyen. A vadászat az eredményességtől függően több órán át is tarthat, ezért célszerű a reggelinél szendvicset készíteni, hogy napközben ne legyünk éhesek. A vacsora ismét nagyon gazdag és változatos, a táborban egy szakács gondoskodik a vendégek jólétéről.

tábor

14 éves öreg bika,

teljesen leverekedett

8-9 éves bika, sötétebb homlok, a szarvak fekete végűek, ezek a leghosszabb szarvúak.  

 

Az elejtés után a helyszínen történik a nyúzás, zsigerelés a könnyebb szállítás érdekében. Itt kell megmondani, hogy ki milyen módon szeretné a trófeáját a későbbiekben kikészíttetni.
Ha valaki teljes preparátumot szeretne, akkor nem szabad a csülköket levágni!
Figyelem, ezáltal a szállítandó súly viszont tetemesen nő!!!
Visszatérve a táborba sózzák és kiszárítják a bőröket, és lefőzik a trófeákat.
A vadászat hete alatt több trófea is elkészül, a kísérők viszont jó szívvel veszik a segítséget a munkálatokban, hogy mindenki saját izlése szerint tudja kikészíteni az általa elejtett vadakat.
A trófeákat a vadászat után, egybe csomagolva szállíttatjuk Magyarországra, ennek költsége teljesen változó, repülőtársaság függvénye, de több vendég esetén a költségek jól eloszthatók!!!

Ne hozzon sok ruhát magával! A hőmérséklet napközben nagyon kellemes 10 - 15°C. Egy esőkabát feltétlenül szükséges. Általában a nyár szép napsütötte, ezért könnyű vadászruha elegendő, de hosszú, vízhatlan vadászcsizma, vagy magas szárú bakancs lényeges. A terület vizenyős, mégsem javasoljuk a gumicsizma használatát, mert gyalogolni kell, és erre a gumicsizma nem igazán alkalmas.
Hozzon magával magas faktorszámú napkrémet a nap ellen, ajakápolót. Szúnyogriasztó krém és esetleg moszkitó háló, méhészháló javasolt a bogarak és szúnyogok ellen. Hozzon elég filmet a fényképezőgépéhez, és ellenőrizze, hogy az elemek, és akkumlátorok rendben vannak.
Aki horgászni szeretne, annak a horgászathoz felszerelést vinnie kell. Kérje további információinkat.

Megfelelő trófeaméret:
Át kell gondolni már a vadászat előtt, hogy egy "szép", (ez egy közép korú) vagy egy öreg bikát akar lőni. A fiatalabb bikák trófeája jellemzően (körülbelül. 6 - 9 éves) tipikusan magas pajzs és hosszú fekete végű szarv. A homlok szőr hosszú és sérületlen a pajzs egészen világos színű. Az öreg bikák(körülbelül: 10-15 éves) jelentősen erősebb és sötétebb pajzzsal rendelkeznek. A szarvak több erőt mutatnak, annak ellenére, hogy a végeik fekete része már le van harcolva, verekedve. Általában az orr ezeknél az öreg bikáknál sebekkel tarkított és egy vagy több kopasz folt is látható rajta.

 

Nyári vadászterület

Személyre szabott AJÁNLATAINKAT kérje irodánktól!